Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aldarulls amb llançament d’objectes i pintades en acabar la concentració de suport a Adrian Sas

Es va fer una concentració davant dels jutjats. Després, una manifestació va acabar al centre de la vila on es van produir llançament d’objectes i enfrontaments amb els Mossos d’Esquadra.

El que havia de ser un acte de suport al vilafranquí Adrian Sas va acabar convertint-se en llançament d’objectes i pintura a diverses façanes, com la de la casa de la Vila o les seus del PdeCAT i ERC, aldarulls en diversos punts del centre de Vilafranca i càrregues dels Mossos.

Un cop acabada la concentració davant dels jutjats, una cinquantena de persones van trencar vidres i va fer pintades a edificis públics, i a la plaça de la Vila van intentar entrar a l’edifici de l’Ajuntament però una barrera policial els ho va impedir. Es va iniciar un llançament d’objectes contra la policia. A partir d’aquest moment va començar un moviment de dispersió amb corredisses pels carrers del centre. D’altra banda, alguns manifestants van fer pintades al local d’ERC i també al del PdeCAT i van trencar els vidres. Com s’ha pogut veure en diversos vídeos a les xarxes i algun que ens ha arribat a la nostra redacció, a la plaça Sant Joan algunes persones van llençar cadires de les terrasses contra els agents.

Com a resultat de l’enfrontament, hi ha dos agents dels Mossos d’Esquadra amb ferides lleus. De moment, segons ha informat la Policia de la Generalitat, no hi ha hagut detencions per aquests incidents.

Com dèiem tot plegat va començar però de manera molt més tranquil·la, ja que el grup de suport a Adrian Sas havia convocat una concentració davant dels jutjats de Vilafranca que va reunir unes 300 persones. Adrian Sas va explicar que compareixia davant la premsa no per a demanar la seva absolució, sinó per a denunciar una farsa judicial.

Sas ha estat condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó però ell afirma que la sentència ja estava dictada abans del judici i assegura que esgotarà tots els recursos als tribunals. Els jutjats de Vilafranca van estar acordonats per evitar que les persones que donen suport a l’Adrian Sas es manifestessin a la porta. Després d’un primer parlament de la seva germana Paloma, l’Adrian van prendre la paraula per tal de refermar que considera que el judici ha estat polític i la sentència s’ha conegut tant ràpid per allunyar-la de les properes eleccions catalanes.

Després també es va adreçar als mitjans la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie que va mostrar tot el seu suport a l’Adrian Sas. Reclamava coherència al Govern de la Generalitat que d’una banda demana a la societat civil que es mobilitzi, i després actua com a acusació contra els manifestants.

Un cop finalitzats els parlaments, passats uns minuts de les 7 de la tarda, una comitiva liderada per una pancarta que deia ‘Prou repressió, Sas absolució’ es posava en marxa pels carrers de Vilafranca. La manifestació va aplegar més de 300 persones que cridaven càntics com ‘Ni un pas enrere’, ‘ERC i PeDECAT la paciència s’ha acabat’ o ‘La policia tortura i assassina’. Estava previst que la manifestació finalitzés a la comissaria dels Mossos d’Esquadra però la comitiva s’ha desviat pel carrer Pines enfilant cap al centre de Vilafranca.

Durant la manifestació com dèiem, alguns manifestants van mogut contenidors de lloc o fer pintades en algunes entitats bancàries abans d’acabar a la plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: