Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

4.709 persones participen als cribratges intensius a l’Alt Penedès, amb un 0’96% de positius

En total, 4.709 persones han participat des del 30 de novembre i fins al divendres passat als cribratges intensius que s’han fet a l’Alt Penedès.

D’entre aquestes persones, s’han detectat 45 casos positius, el que suposa un 0’96% del total.

A Vilafranca, el dispositiu estava instal·lat al local dels Falcons. 2.252 persones s’han fet el test d’antígens i s’han detectat 21 positius. L’adjunt a la direcció del Servei d’Atenció Primària Alt Penedès – Garraf – Baix Llobregat Nord Jordi Tost explicava divendres poc abans de tancar el dispositiu que el balanç que en feien era positiu per la bona resposta de la ciutadania.

Per la seva banda, l’adjunta a la direcció del Servei de Pediatria de l’Alt Penedès, Eva Casan, destacava la implicació dels ciutadans i ciutadanes més joves.

A banda del dispositiu de Vilafranca, també s’ha fet cribratge al Molí del Foix, a Santa Margarida i Els Monjos, per on van passar 840 persones i es van detectar 17 positius.

A Sant Sadurní, amb un dispositiu instal·lat de l’1 al 18 de desembre a L’Índex, 1.617 persones s’han fet el test d’antígens i s’han detectat 7 casos positius.

Els cribratges intensius formen part de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la Covid-19 a Catalunya. La mesura està dirigida a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

D’altra banda, Salut ha anunciat que instal·larà mòduls de suport per a l’activitat Covid en 114 centres d’atenció primària de tot Catalunya, entre els quals el CAP Vilafranca Nord. La voluntat d’aquesta mesura és traslladar a aquests espais annexos l’activitat relacionada amb el coronavirus –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, etc.– per garantir els dobles circuits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: