Divendres, 2 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca va tornar a mostrar, una vegada més, el suport a Adrian Sas després del judici

Ahir al vespre la Plaça de la Vila va acollir una nova concentració nombrosa per mostrar el suport al vilafranquí Adrian Sas, després de la celebració del judici a l’Audiència Provincial de Barcelona.

Vist per sentència. El vilafranquí Adrian Sas li toca esperar el que dictamini el jutge. Va declarar aquest dimarts al matí a l’Audiència Provincial de Barcelona acusat de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions durant les protestes del primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre. La Fiscalia li ha demanat 7 anys i la Generalitat 5 i mig.
Després de dos mesos d’espera i reiterats intents per part del grup de suport a l’acusat Sas Absolució, de més d’una vintena d’Ajuntaments de la vegueria Penedès i dels grups sobiranistes del Parlament de Catalunya per aconseguir que la Generalitat es retirés de l’acusació. Tot i que li van assegurar que sí que ho faria, finalment el dia del judici la Generalitat va va decidir mantenir-se i seguir demanant els mateixos cinc anys i mig pel jove.
El grup de suport es va sentir traït i va decidir convocar una nova concentració que va aplegar ahir al vespre nombroses persones.
Sas, a més, deia que la Generalitat havia mentit dient que li havien proposat un ajornament del judici per negociar. El jove assegura que és rotundament fals.

Sas explicava que va ser un dia molt llarg i dur, al mateix temps que agraïa el recolzament de la ciutadania i també del grup de suport Sas Absolució, que aplega amics, familiars i militants de la causa. Porten mesos de feina inscansable de manera voluntària.
També se senten decebuts perquè finalment la Generalitat no es retirés, tal com explica Carles José.
Des del grup de suport només contemplen l’absolució com a sentència justa.

A la concentració hi van intervenir la germana del Sas, Paloma de la Fuente i també la Judit Piñol, en nom del grup de suport i l’Esquerra Independentista.
Un cop acabat l’acte a la plaça, els assistents van participar en una manifestació pacífica pels carrers del centre de Vilafranca encapçalada per una pancarta que deia «JxCat i ERC, no teniu vergonya, traïdors». Entre els càntics també van cridar, entre d’altres, «Els Mossos també són forces d’ocupació».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: