Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú proposa limitar la velocitat a les vies urbanes a 30 km per hora

Els comuns expliquen que un estudi de l’Ajuntament, en el marc del Pla contra l’Emergència Climàtica, apunta que un 54% de la contaminació a Vilafranca està provocada pels vehicles de motor, com cotxes, autobusos o motocicletes.

Per això, proposaran al proper ple municipal d’aquest mes de novembre que es modifiqui l’article 51 de l’apartat 1 de l’ordenança municipal que estableix que la velocitat màxima a la vila és de 50 km/h. Creuen que, tal com s’ha aprovat amb àmplies majories en altres ciutats com Tarragona i Lleida, hauria de passar als 30 km/h. Ramon Arnabat, regidor portaveu de Vilafranca en Comú, explica que el fet que s’hagi tirat endavant a altres localitats els esperona a proposar aplicar-ho també a la capital de l’Alt Penedès.

Arnabat apunta també que l’aprovació d’aquesta limitació suposaria una modificació important per a la mobilitat de persones per la vila.

D’altra banda, des de Vilafranca en Comú consideren que el nou projecte del Pla d’Intervenció Integral al Centre del govern local té moltes possibilitats i demanen que hi puguin participar tots els grups per aportar també noves idees.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: