Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sas considera que la sentència “ja estava dictada abans del judici”

El vilafranquí Adrian Sas, condemnat a tres anys i mig de presó, considera que la sentència «ja estava dictada abans de judici» i afirma que «arribarà fins al final».

Dissabte, 10 dies després del judici a l’Audiència de Barcelona, es coneixia que el vilafranquí Adrian Sas ha estat condemnat a tres anys i mig de presó per un delicte d’atemptat contra l’autoritat i un delicte de lesions lleu, a més d’una sanció econòmica. La condemna suposa ingrés a presó. La defensa presentarà un recurs d’apel·lació. Ell mateix ho explicava aquest dilluns al matí en declaracions a Ràdio Vilafranca i Penedès TV afirmant que la «sentència ja estava dictada abans del judici» i que esgotarà tots els recursos als tribunals.

El grup de suport Sas Absolució, Baula Xarxa Solidària i Alerta Solidària han denunciat i criticat aquesta sentència en un comunicat. Consideren que Sas ha estat «traït per la Generalitat de Catalunya, incomplint la promesa de retirar la seva acusació o algun dels càrrecs». Expliquen també «que ha estat la posició de la Generalitat la que ha fet que una sentència de 2 anys augmentés fins als 3 i mig, implicant l’ingrés a presó». Ho consideren així, segons diuen, perquè «a diferència de fiscalia, la Generalitat acusava per un delicte d’atemptat agreujat, el que ha permès al tribunal imposar una sentència per sobre dels dos anys de presó». Segons els col·lectius això evidencia també que «la pressió dels cossos policials dicta les accions del departament d’Interior».

El grup de suport Sas Absolució ha convocat una roda de premsa aquesta tarda, a dos quarts de set, davant dels jutjats de Vilafranca i una manifestació a les set fins a la comissaria dels mossos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: