Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

PSC i CUP rebutgen les ordenances fiscals de Gelida, que proposava l’equip de govern

Els dos grups de l’oposició van votar en contra de la proposta que feia l’equip de govern, que no preveia increment d’impostos, ja que consideraven que no s’aplicaven rebaixes suficients.

A través d’una nota que ha fer pública l’Ajuntament de Gelida s’explica que dimarts l’equip de govern gelidenc va presentar al ple municipal la proposta d’ordenances fiscals per al 2021. Aquesta proposta no plantejava cap increment ni dels impostos ni de les taxes perquè com explicava l’alcaldessa Lluïsa Llop molta gent està patint i entenien des de l’Ajuntament que no s’havia d’aplicar cap increment en cap impost.

En concret, s’establien bonificacions del 20% a l’impost de béns immobles per a aquelles persones que hagin instal·lat plaques solars, i un recàrrec del 50% en l’IBI dels habitatges que porten un mínim de 2 anys buits. En el cas de l’impost per obres, també es bonificava en un 95% el permís d’obres per retirar l’amiant i el d’instal·lació de plaques elèctriques; en la taxa d’escombraries, s’introduïa una bonificació per a les famílies més desafavorides que, en funció dels barems socials, aniria del 20 al 80% de descompte en el rebut.

Llop es mostrava sorpresa per la no aprovació, i considerava que tant PSC com CUP havien fet tot el possible per votar que no, presentant demandes que o eren difícilment assumibles per les arques municipals o directament no s’ajustaven a la legislació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: