Dijous, 30 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’exposició ‘Tabac al descobert’ arriba a Sant Sadurní

L’exposició ‘Tabac al descobert’ arriba a Sant Sadurní

Fins a l’1 de desembre l’exposició itinerant de la Diputació preveu sensibilitzar als adolescents del municipi entorn als efectes nocius del tabac i reduir-ne la incidència entre aquest col·lectiu.

La mostra ‘El tabac al descobert’, que es pot visitar al centre educatiu Jacint Verdaguer de Sant Sadurní, està adreçada a nois i noies de primer cicle d’ESO, d’entre 12 i 14 anys, edat en què molts n’inicien el consum, així com a aquells d’edats immediatament anteriors al moment de màxim risc. Dades recents informen que l’edat mitjana d’inici del consum de tabac és als 13,5 anys.

El propòsit d’aquesta iniciativa és ajudar als joves a conèixer millor el tabac i tot el que l’envolta, per sensibilitzar entorn als seus efectes, i en la mesura del possible, evitar o endarrerir l’experimentació amb el tabac. Es pretén generar actituds contràries al consum de tabac i refermar la posició dels joves que no hagin fumat mai.

L’exposició consta de 10 plafons de temàtiques diverses, que es complementen amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta guia proporciona contingut teòric que es pot aportar als alumnes abans de la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l’alumnat a partir de la mostra.

Acabat el recorregut, els assistents poden participar en el joc ‘I tu què en saps? Juga i descobreix-ho’, on hauran de decidir si l’enunciat que se’ls proposa és veritat o mentida. ‘El tabac al descobert’ també disposa d’una pàgina web des d’on es pot descarregar material elaborat per ajudar a generar debat entre els alumnes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: