Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La incertesa marca les perspectives de cara a la campanya de Nadal per el comerç vilafranquí

Les restriccions en la mobilitat de les darreres setmanes, i els dubtes sobre com es podran celebrar aquestes festes s’estan deixant notar en el comerç vilafranquí, que registra un descens de vendes.

No falta gaire per arribar a les festes de Nadal, i normalment les setmanes prèvies acostumen a ser un dels moments importants pel que fa a les vendes per el comerç vilafranquí. Aquest 2020 però, les sensacions entre els botiguers i comerciants de la vila estant sent molt diferents a causa de totes les afectacions que està tenint el coronavirus i les restriccions que s’apliquen per lluitar-hi.

El confinament municipal dels dos darrers caps de setmana ha impossibilitat que els clients de la comarca, una part important en el comerç vilafranquí, poguessin acostar-se a la vila. Si hi sumem el toc de queda i una certa sensació entre molta gent de desànim atès que es veu complicat ara mateix poder fer grans celebracions de cara al Nadal, el resultat és que els comerços han notat una davallada en les vendes.

Des de la botiga de roba Margalef, la seva propietària Assumpta Margalef explica que està sent un any molt estrany.

Explica que han mirat d’anar-se adaptant a cada situació, i que apliquen totes les mesures d’higiene i seguretat que es marquen. Fins i tot han adquirit un nebulitzador.

Incertesa és també la paraula que utilitza Carmina Valls, de Joieria Casademunt. Els mesos d’estiu els van donar un respir, però aquestes darreres amb el toc de queda i el confinament municipal s’ha notat una aturada. La reducció d’activitats de lleure i el tancament de bars també ha estat un factor negatiu.

La sensació que molta gent està encara a l’expectativa de què es podrà fer i què no en els propers dies la té també Marta Vivas, propietària de la botiga de moda íntima del mateix nom. La temporada de Nadal, considera, es presenta amb molta incertesa.

La majoria de botigues consideren que cal donar més visibilitat al comerç local, i fer campanyes de promoció. Així, la recent campanya dels Vilafrancs consideren que ha funcionat, i que caldria també mirar d’ampliar-la als ciutadans de la comarca per tal que tingui més repercussió.

També veuen amb bons ulls l’opció de market place que en les properes setmanes s’engegarà a Vilafranca, i que ha de ser una manera d’entrar en la venda a través de la xarxa per a molts comerços de la vila. En aquest sentit, Marta Vivas, que és també presidenta de l’Associació de Comerciants Centre Vila, explica que el comerç local està patint molt.

Apunta que els qui ja van arribar tocats a aquests darrers mesos ho tenen més complicat per tirar endavant en un futur molt incert. Reclama el paper que poden jugar en moments així les associacions per mirar de buscar solucions de manera conjunta.

La majoria de sectors econòmics estant patint força aquest 2020 a causa de les restriccions i els tancaments que s’apliquen en funció de l’estat sanitari. El comerç vilafranquí espera poder arribar al Nadal amb més facilitats de mobilitat, que permetin que tota la comarca es pugui acostar a la vila per comprar. I sobre tot també amb els ànims de la ciutadania una mica més alts i amb més il·lusió per fer regals en aquestes festes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: