Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Diputació lliura a Torrelavit l’estudi d’alternatives per connectar Pineda Nova i Terrassola

La Diputació lliura a Torrelavit l’estudi d’alternatives per connectar Pineda Nova i Terrassola

En l’estudi s’aborda la connexió salvant el desnivell que suposa travessar el riu de Bitlles amb tres propostes diferents.

És una eina que analitza la necessitat d’aquesta infraestructura, la dimensiona adequadament i ofereix les diferents alternatives per a implantar-la, valorades tècnica i econòmicament. Ha de servir per facilitar als gestors polítics la presa de decisions sobre la inversió. Les tres alternatives proposades s’han valorat econòmicament així com s’ha calculat el temps de recorregut i els desnivells que suposarien cadascuna. La primera alternativa inclou una passera que uneixi els dos nuclis minimitzant les pujades i baixades, així com el temps de recorregut. Per aconseguir-ho proposa una passera d’uns 330 metres i l’habilitació d’un camí per arribar-hi, gairebé pla, a la banda de Pineda Nova, mentre que a la banda de Terrassola connectaria directament amb el carrer Major. Una segona alternativa proposa una passera de 460 metres que connectaria a mitja vessant, amb unes rampes a la banda de Pineda Nova per accedir-hi, i a la banda de Terrassola es connectaria a la part mitja de la rampa ja existent que connecta el carrer Major amb el riu. Finalment, una tercera alternativa proposa habilitar un camí en rampa fins a llera, per la part de Pineda Nova, travessar el riu mitjançant un gual inundable, i continuar el camí fins a la rampa existent que puja cap al carrer Major. El cost total de les actuacions previstes en l’estudi varia en funció de l’alternativa escollida, que van des dels 360.680 euros als 999.975 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: