Dimarts, 18 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Esplais i caus mantenen l’activitat virtual a l’espera de recuperar una certa normalitat

Aquest passat cap de setmana esplais i agrupaments escoltes han tornat a fer activitats telemàtiques, donades les restriccions que impedeixen que puguin trobar-se presencialment.

El Grup d’Esplai Parroquial, el GEP, va poder fer aquest estiu les seves colònies i campaments, amb molta il·lusió tant per part dels infants com dels monitors després d’un primer confinament. Ara, amb la represa del curs es van poder novament activitats presencials durant unes tres setmanes, amb les mesures de mascareta, distància i higiene; però novament han hagut de tornar a les activitats telemàtiques com explica Laia Lecegui, monitora del GEP.

Aquest dissabte es van tornar a trobar amb els nois i noies a través de la pantalla de l’ordinador, per oferir propostes i activitats que ajudin a mantenir el vincle amb el grup. Amb la mirada posada en una possible des-escalada a partir del dia 23, i com vagi evolucionant la situació sanitària, esperen poder reprendre activitats presencials aprofitant espais a l’aire lliure.

Una situació similar viuen els monitors i joves de l’Agrupament Escolta La Canadenca, que aquest el curs passat va iniciar les seves activitats a Vilafranca. Laia Gili és una de les caps d’aquest agrupament que recorda que el final del curs passat ja va ser complicat a causa del primer confinament, i recorda que van començar aquest nou curs amb l’esperança de poder reprendre les activitats tot i les mesures restrictives.

Gili remarca que tot i que aquestes setmanes estant fent activitats telemàtiques, amb la voluntat de mantenir el contacte entre els infants i joves, la seva esperança és poder tornar a la presencialitat si les condicions ho permeten.

Esplais i caus esperen que aquesta aturada presencial es limiti a aquestes poques setmanes, i que de cara a la propera ja es pugui recuperar les activitats amb els infants i joves que tenen moltes ganes de poder fer coses amb els seus companys i amics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: