Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC, CUP i VeC presenten al·legacions conjuntes a les ordenances fiscals

Els tres grups municipals plantegen una «alternativa» a les ordenances que defensa l’equip de govern per avançar en una fiscalitat «més verda i més social».

Aquest dimecres al matí s’ha fet una roda de premsa telemàtica dels grups municipals d’Esquerra Republicana, la CUP i Vilafranca en Comú, per informar de les al·legacions que presenten conjuntament a les ordenances fiscals del 2021. Els tres grups municipals plantegen una «alternativa» a les ordenances que defensa l’equip de govern per avançar en una fiscalitat «més verda i més social». Ho explicava el regidor de Vilafranca en Comú Ramon Arnabat.

Arnabat va explicar dues de les al·legacions presentades: la desgravació del 35% de l’impost de vehicles pels vehicles híbrids, i un augment de la pressió fiscal sobre l’IBI de béns immobles que no siguin residència. Una mesura que, segons Arnabat, permetria recaptar 200.000 euros més i només afectaria a un 0’86% dels contribuents.

Encara en relació a l’IBI, el regidor de la CUP Noel Viñas va explicar que cal polir el procediment pel qual s’acredita que un habitatge està desocupat per aplicar el recàrrec del 50% sobre l’impost. Viñas també va defensar la «tarifació social» a l’Escola Municipal de Música.

Per la seva part, Mònica Hill, en nom d’Esquerra Republicana, va reiterar la importància de comptar amb una taxa de residus més justa.

Hill va dir que cap dels tres grups comparteixen el model de gestió de residus de l’equip de govern però que, tot i amb aquest model, es podria avançar cap a un sistema millor.

En aquest sentit, Hill defensava un sistema de pagament que contempli una part fixa i una part variable en funció de diferents factors, com el nombre de persones de la família, al renda familiar o els metres quadrats de l’habitatge. També proposava bonificacions per l’ús de la deixalleria.

Les ordenances fiscals van ser aprovades al darrer ple municipal i ara estan en període d’exposició pública durant un mes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: