Diumenge, 5 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els cribratges intensius a l’Alt Penedès comencen avui

La població asimptomàtica a partir de 16 anys està cridada a participar als cribratges intensius de Covid-19 que comencen avui a l’Alt Penedès.

A la nostra comarca hi haurà tres punts per fer-se les proves: el local dels Falcons a Vilafranca, el Molí del Foix a Santa Margarida i els Monjos i L’Índex de Sant Sadurní. A Vilafranca i els Monjos, els cribratges comencen avui. A Sant Sadurní arrenquen demà dimarts. Les proves es fan de dilluns a divendres, de tres de la tarda a vuit del vespre i s’allargaran, en principi, durant unes quatre setmanes amb l’objectiu d’evitar aglomeracions.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca, la regidora de Salut Anna Doblas, destaca que hi ha temps per acudir a la cita.

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, que es pot adreçar a qualsevol dels tres punts, independentment de l’Àrea Bàsica de Salut que li correspongui i sense necessitat de demanar cita prèvia. La tècnica de la prova serà el test antigènic ràpid (TAR). El resultat es donarà al mateix moment, ja que s’obté en 15 minuts, i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut.

Amb aquest tipus de cribratges, es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

En cas de resultat positiu, és molt important fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la Covid-19, les persones identificades com a contactes estrets i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic positiu en els darrers tres mesos hauran de seguir els circuits habituals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: