Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO posa en marxa un nou espai de suport per a persones en situació de vulnerabilitat

Entre el catàleg de serveis hi ha, per exemple, la tramitació de la Renda Garantida de Ciutadania, l’Ingrés Mínim Vital.

El sindicat Comissions Obreres ha posat en marxa aquest dijous un nou espai de suport a la tramitació telemàtica d’ajuts i altres gestions per a persones amb situació de vulnerabilitat de l’Alt Penedès.

Aquest servei d’informació i assessorament neix amb la voluntat de donar resposta a les necessitats de persones i famílies «castigades pel paradigma de la precarietat social i laboral». Un assessor s’encarrega d’ajudar i orientar les persones usuàries en matèria de prestacions socials i les acompanya per fer diferents tràmits i sol·licitar ajuts i suports socials.

Entre el catàleg de serveis hi ha, per exemple, la tramitació de la Renda Garantida de Ciutadania, l’Ingrés Mínim Vital o els subsidis als quals tenen dret els aturats de llarga durada. Però l’espectre és molt més ampli, com explica el representant de l’executiva de Comissions Obreres a l’Alt Penedès i assessor laboral Bernat Garcia.

El perfil d’usuari d’aquest servei és de persones que no tenen accés a les noves tecnologies, en alguns casos viuen en habitatges ocupats i tenen moltes dificultats per poder fer aquest tipus de tràmits que, a més a més, arran de la crisi del coronavirus, s’han de fer pràcticament tots online.

El servei de CCOO que es posa en marxa aquesta setmana a Vilafranca ja porta unes setmanes funcionant a altres seus del sindicat, com a Cornellà, Vilanova o Igualada.

Es tracta d’un servei gratuït i obert al conjunt de la ciutadania de la comarca, tot i que està vinculat a un posterior compromís d’afiliació amb el sindicat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: