Dijous, 19 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Afectació de la variació interanual del PIB i de la població ocupada a l’Alt Penedès

L’Alt Penedès és la segona comarca amb menor afectació de la variació interanual del PIB i de la població ocupada a la demarcació de Barcelona.

La Diputació de Barcelona ha publicat l’informe ‘Previsó impacte econòmic sobre el PIB i la població ocupada de la província de Barcelona, derivada de la crisi originada per la Covid-19. Any 2020’, un estudi del Laboratori d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona.

Aquest informe té per objectiu presentar una estimació de l’evolució del PIB i de l’ocupació de la província de Barcelona i dels seus territoris per aquest any 2020. Tal i com marca l’informe, la paralització de l’activitat econòmica a nivell mundial va causar en el primer trimestre una contracció econòmica i com és de preveure les previsions no són gens esperançadores.

En el segon trimestre és on es preveu un major descens. A l’Alt Penedès el descens és del 13,8%, mentre que durant tot el que portem d’any 2020 ha estat del 8%. A la comarca de l’Alt Penedès en el subsector de l’hostaleria s’estima una pèrdua del PIB del 29% en el 2020, seguit del subsector de subministrament d’energia elèctrica, gas, vapor i aire condicionat amb una pèrdua del 15,6%, el transport i emmagatzematge amb el 14,9%, o el comerç a l’engròs i al detall amb el 14,4%. A la comarca també s’estima una pèrdua del 11,3% d’afiliats en el segon trimestre.

Pel que fa a la variació estimada anual dels afiliats per subsectors, a l’Alt Penedès el subsector de l’hostaleria estima una pèrdua d’afiliats del 22,8% en el 2020.

A la comarca 10 dels 13 subsectors productius estimats ho fa millor que al conjunt la demarcació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: