Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca vol augmentar el nombre d’habitatges assequibles utilitzant baixos comercials buits

Amb aquests locals que estan buits des de fa anys l’Ajuntament considera que es podrien posar al mercat més de 500 habitatges a un preu de lloguer assequible que se sumarien als més de 200 actuals.

L’alcalde Pere Regull, el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció territorial i Serveis urbans, Francisco Romero, i la regidora d’Habitatge, Lourdes Sànchez han comparegut de manera telemàtica per tal d’explicar les accions que està fent el govern municipal al voltant dels temes relacionats amb l’habitatge.

Lourdes Sànchez ha posat de manifest la importància donada als temes d’habitatge amb una regidoria específica o la posada en marxa de l’oficina d’habitatge. Entre les tasques que s’han marcat com a prioritàries hi ha potenciar el parc d’habitatge de lloguer a la vila, i augmentar el nombre d’habitatge públic, qüestions que s’estant treballant i recollint en el Pla d’Habitatge que en aquests moments s’està elaborant a Vilafranca.

En relació en aquesta qüestió, la regidora d’habitatge ha posat en valor la borsa d’habitatge que promou l’Ajuntament ja que disposa de més d’un centenar de pisos, i el fet que en el darrer ple s’aprovés una partida de 150.000 per tal que l’Ajuntament pugui adquirir habitatges gràcies al dret de tanteig.

De la seva banda, el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero ha destacat les polítiques de rehabilitació d’habitatges que històricament ha fet el consistori vilafranquí, i que després de la recent finalització de la casa Feliu tindrà continuïtat amb els treballs que permetre fer 12 habitatges al carrer Vidal número, 5, a les urgències de l’antic hospital.

A més, Romero ha apuntat un projecte innovador que ja s’ha iniciat i que es vol potenciar, com és la reconversió de baixos comercials en desús en zones que no son eixos comercials. Consideren que amb aquesta mesura es podrien incorporar al mercat amb uns preus assequibles més de 500 habitatges.

A aquesta proposta cal sumar-hi també els 36 pisos que l’Incasol ha de fer al carrer Glòria Laso.

Finalment l’alcalde Pere Regull ha refermat aquesta aposta de treballar intensament en temes d’habitatges des del 2009, tant apostant per facilitar habitatge assequible com impulsant la rehabilitació. Regull apuntava que Vilafranca disposa ara per ara de més de 200 pisos que tenen gestió o control públic.

L’objectiu seria que tothom qui viu a Vilafranca pugui tenir accés a un habitatge a un preu assequible, i que per exemple els joves que volen emancipar-se puguin fer-ho sense haver de marxar de la vila.

Els responsables municipals han apuntat també que Vilafranca destina del seu pressupost 300.000€ anualment a la rehabilitació d’habitatges.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: