Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC proposa redactar un projecte conjunt de ciutat per optar al Pla de Recuperació estatal

La proposta l’adreçen a tots els grups del consistori ja que consideren que és imprescindible per poder optar al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència presentat pel Govern estatal.

El grup municipal de Vilafranca en Comú ha fet arribar una proposta a la resta de grups amb representació al consistori per tal de treballar conjuntament de cara a redactar un projecte estratègic de ciutat que permeti afrontar la crisi econòmica i social actual i realitzar la transició energètica de la vila, acollint-se als fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que ha presentat el Govern de l’Estat.

Dolors Vilaró, en representació de VeC, ha recordat que des del seu grup sempre han defensat la necessitat de treballar amb projectes de ciutat a mitjà i llarg termini que comptin amb el màxim consens possible, i que ara, amb motiu de la crisi sanitària, econòmica, social i ecològica que patim, és més necessari que mai el treball en projectes estratègics locals consensuats.

Vilaró ha dit que el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència presentat pel Govern de l’Estat és una oportunitat per transformar Vilafranca, ja que hi haurà una part dels fons que es destinaran a projectes municipals.

Ramon Arnabat, regidor de VeC, ha afirmat que ha arribat el moment de transformar la ciutat posant en el centre de les polítiques municipals l’interès comú i les persones, mitjançant polítiques d’habitabilitat i sostenibilitat, de cohesió social i de serveis públics de qualitat.

Per això VeC proposa als altres grups treballar per un projecte estratègic de ciutat que pugui acollir-se al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, al voltant dels eixos de la transició energètica justa i inclusiva, l’agenda urbana cap a una ciutat sostenible, habitable i resilient, la modernització i digitalització de l’ecosistema indústria-serveis locals, l’educació i la formació contínua i el desenvolupament de la indústria de la cultura i l’esport.

Arnabat, ha senyalat que el moment actual és una cruïlla, en la qual les decisions que es prenguin afectaran el futur de la vila, almenys durant les dues properes dècades. Per això reclama un esforç a tots els grups municipals per aprofitar aquesta oportunitat que ofereix el Pla presentat per el govern i que comptarà amb un pressupost de 72.000 milions d’€ entre 2021 i 2023, ja que permetrà, remarcava Arnabat, disposar de recursos que facilitaran les transformacions necessàries de la vila per garantir que sigui habitable, cuidadora, educadora i sostenible, on prevalguin el bé comú i les persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: