Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tanquen, com a mesura preventiva, els Casals i els tallers per a la gent gran a Vilafranca

A causa de la situació de pandèmia que està vivint el país i que ha obligat a prendre mesures més restrictives els darrers dies, l’Ajuntament de Vilafranca també ha anunciat noves mesures que afecten al col·lectiu de la gent gran. L’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social ha comunicat aquest dilluns que s’ha [...]

A causa de la situació de pandèmia que està vivint el país i que ha obligat a prendre mesures més restrictives els darrers dies, l’Ajuntament de Vilafranca també ha anunciat noves mesures que afecten al col·lectiu de la gent gran. L’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social ha comunicat aquest dilluns que s’ha decidit tancar els Casals d’Avis de la vila i clausurar les activitats dels tallers de la memòria i activitat física de la gent gran, que de fet eren les úniques que s’hi feien. Segons ha manifestat el mateix regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, ha estat una decisió dura i difícil però, un cop escoltat l’equip tècnic, han arribat a la conclusió que en aquests moments cal prioritzar la salut individual i la col·lectiva.

Zaballa apunta que ara per ara en ambdós casals es mantenen serveis com els de podologia i perruqueria, ja que es tracta de serveis d’atenció individual i on s’hi pot accedir amb reserva prèvia.

El regidor remarca que la voluntat és poder reprendre les activitats adreçades a la gent gran tant aviat com sigui possible, i recorda que alguna com ara les activitats saludables a l’aire lliure es mantenen.

Els Casals van reprendre part de la seva activitat el mes de setembre, quan es va fer la represa generalitzada a nivell social; però de manera reduïda ja que el fet d’obrir el Casal per anar a jugar a cartes, llegir el diari o fer un cafè ja no es van permetre.

Recordem també que pel que fa a la gent gran la Generalitat ja decidit prohibir de manera temporal les sortides dels residents no autònoms; i al mateix temps reforça les visites de les famílies, amb les mesures de protecció sanitària necessàries. Tot plegat amb la voluntat d’ajudar a prevenir possibles casos entre un col·lectiu tant delicat com és el de la gent gran.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: