Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Moviment en el primer dia del Mercat de les Flors però incertesa de com aniran les vendes

La clientela del mercat opina que la tradició de portar flors als difunts per Tots Sants s’està perdent en les noves generacions i amb la pandèmia del coronavirus encara més

Aquest divendres al matí obria el tradicional Mercat de les Flors de Vilafranca que s’instal·la cada any a la plaça del Pedró els dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre amb motiu de Tots Sants. Al voltant d’una desena de parades de floristeries i productors de crisantems s’ubiquen aquestes tres dies davant del cementiri de Vilafranca, és el cas de la Carmen Gatell que durant l’any ven verdures al mercat però aquests dies es dedica a vendre crisantems i altres flors per ornamentar els nínxols i recordar els difunts. Gatell explicava què és el més demandat a la seva parada.

La gent que s’acosta al mercat de les flors és perquè prefereix les naturals que no pas les artificials. És el cas del client habitual del mercat, el Pere Bosch, que compra una mica de tot.
La de portar flors als difunts per Tots Sants és una tradició que sembla que es va perdent en les noves generacions i amb la pandèmia del coronavirus, opina Bosch, encara més.

La Carmen Gatell veu del tot incerts els beneficis que es puguin treure aquest any i és que molta gent, enguany, ha comprat les flors amb molta antelació.
El mercat de les flors estarà ubicat a la plaça del Pedró des d’avui dia 30 fins diumenge dia de Tots Sants. L’horari és de 9 del matí a 6 de la tarda divendres i dissabte, mentre que diumenge l’horari és de 9 a 3 de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: