Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal torna a aïllar una planta per atendre pacients ingressats per coronavirus

El principal repte d’aquesta segona onada de Covid-19 és mantenir l’activitat normal de l’hospital. El personal sanitari assegura que la situació està controlada.

Durant l’estiu i el que portem de tardor, els ingressos hospitalaris per Covid-19 o malalties respiratòries compatibles amb el coronavirus s’havien centralitzat a l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes un cop es va superar el pitjor de la pandèmia a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf i es va normalitzar la situació. D’aquesta manera, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès quedava alliberat de l’activitat relacionada amb els ingressos hospitalaris per Covid-19 i podia donar sortida a tota l’activitat assistencial que havia quedat en un segon pla per la pandèmia.
L’increment d’ingressos relacionats amb el coronavirus a Sant Camil ha fet que el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf torni a habilitar una planta per atendre ingressos relacionats amb la Covid-19 a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. Actualment hi ha tres pacients ingressats en aquesta planta aïllada i el doctor Josep Lluis Ibáñez assegura que, de moment, la situació està totalment controlada.

L’informe setmanal del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf indicava aquest dilluns un increment de casos. En concret s’havia passat dels 13 pacients ingressats amb patologies respiratòries o sospita de Covid de la setmana passada als 27 casos d’aquesta. També hi ha hagut tres persones mortes més des que es va iniciar la pandèmia, sumant un total de 122 persones.

Respecte a les altes hospitalàries, són 6 més en una setmana i ja són 518 les persones que han estat ingressades als hospitals de les dues comarques i que han superat la malaltia des que es va iniciar la crisi sanitària.
Segons el mapa de la taxa d’incidència per 100.000 habitants dels darrers 7 dies, publicat al web del Departament de Salut, la taxa de l’Àrea Bàsica de Salut Vilafranca 1 és d’entre 80 i 100 casos per 100.000 habitants; Vilafranca 2 està entre 50 i 80, igual que el Penedès Rural; mentre que a l’Àrea de Sant Sadurní, la taxa és més baixa, entre 30 i 50 casos per cada 100.000 habitants.
A la taula del nombre de casos dels darrers 7 dies, amb comparació amb la setmana anterior, les dades recollides a l’Atenció Primària indiquen que s’han detectat 56 casos positius a la comarca, davant dels 30 de la setmana anterior. L’increment més significatiu es produeix a les dues Àrees Bàsiques de Salut de Vilafranca, amb 30 casos nous davant els 8 dels set dies anteriors. El Penedès Rural comptabilitza 17 casos quan l’anterior setmana n’havien estat 10. Sant Sadurní redueix i presenta 9 casos positius respecte els 12 de la setmana passada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: