Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’exposició ‘Dones invisibles?’ mostra el paper de la dona al món pagès a principi del segle XX

L’exposició ‘Dones invisibles?’ mostra el paper de la dona al món pagès a principi del segle XX

Aquesta exposició fotogràfica és organitzada per l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i l’Arxiu Municipal de Vilafranca i es pot visitar a la Capella de Sant Joan.

El proper 15 d’octubre, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Rural, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i l’Arxiu Municipal de Vilafranca, presenten l’exposició ‘Dones invisibles?’ que tracta del paper de les dones al món rural de la Catalunya de principis del segle XX.

L’exposició es podrà visitar a la Capella de Sant Joan fins al 8 de novembre. Està formada per 27 fotografies que recullen diferents aspectes del món de les dones al llarg del segle XIX i el primer terç del segle XX.

Mitjançant un recorregut per les imatges, des de la infantesa fins a la vellesa, el visitant s’endinsarà en les tasques que desenvolupaven en la societat agrària catalana, en el tipus de família, en els espais on es relacionaven i en les feines i responsabilitats que tenien les dones, en funció de les diferències socials existents. Malgrat la discriminació que patien, jugaven un paper determinant en les relacions de la comunitat pagesa i també en la transmissió de la cultura popular, en la vida econòmica i també en la força creixent dels moviments socials.

En el marc de l’exposició, el 29 d’octubre es presentarà el llibre ‘Dones invisibles? Visió de les dones a la Catalunya rural del s. XIX i principis del XX’, on es recullen fotografies de l’època acompanyades d’una selecció de textos que reforcen el discurs expositiu i aprofundeix en els diversos apartats.

L’acte inaugural i la presentació de l’exposició tindrà lloc el dijous 15 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: