Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Nau engega la programació de tardor després d’haver superat amb èxit els mesos d’estiu

Una vintena d’activitats formatives i un espai per estudiar i fer treballs escolars són les principals novetats de la programació de tardor de l’Espai Jove La Nau.

El regidor de joventut, Miquel Medialdea, acompanyat del cap del servei, Ruben Calvo, i la responsable de l’equipament La Nau, Núria Albornà, ha fet balanç dels mesos d’estiu i ha avançat la programació de cara a la tardor. Medialadea posava en valor l’esforç i la feina dels tècnics de joventut per tal de mantenir els mesos d’estiu i en l’època post pandèmia l’atenció als joves i adolescents. Una aposta convençuda, explicava el regidor, per mostrat als joves que si es feien les coses amb les mesures pertinents es podien fet activitats.
Núria Albornà per la seva banda va explicar que l’estiu va significar tornar a obrir l’equipament i adaptar-se a les noves necessitats marcades per la pandèmia i el post-confinament tot lligant les activitats presencials amb la posada en marxa de La Nau Virtual. Així, al costat de les propostes telemàtiques, es van reprendre activitats a l’espai de la Nau, com ara l’Escenes Fresques. En total van passar per l’equipament juvenil unes 380 persones. Albornà feia una bona valoració i destacava també que va ser una manera de respondre a una demanda i necessitats dels joves.
Des de Joventut valoraven també que van ser uns mesos per acabar de posar a prova La Nau davant de les exigències sanitàries que marca el moment actual.
Tot plegat obliga a prendre mesures d’higiene i prevenció, que comporten també una modificació dels horaris i una necessitat d’adequar la disponibilitat dels espais per acollir activitats. Miquel Medialdea apuntava que de cara a la tardor s’ha volgut centrar les activitats al voltant de tres eixos per donar suport a les necessitats dels joves, i ha refermat la importància de mantenir l’equipament obert en els mesos d’estiu.
En aquest sentit La Nau Virtual ha de ser un complement a les activitats presencials, i es recuperen per exemple els Happy Fridays, o les activitats de La Nau Cooltura. També s’ha incorporat una nova proposta amb el nom La Nau d’Estudi, que vol facilitar un espai per fer treballs o estudiar de manera individual o en grup aprofitant el que era l’espai de trobada. Caldrà fer-ne reserva prèvia com per la resta d’activitats que es fan a La Nau.
La programació de tardor s’inicia ja aquesta setmana, amb horari de dilluns a divendres de 5 de la tarda a 9 del vespre; i els dissabtes al matí de 10 del matí a 2 del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: