Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es comencen a fer els primers tests ràpids per detectar la Covid-19 a Vilafranca

Els professionals sanitaris fan una crida a la responsabilitat i demanen, sobretot, que es respectin les quarantenes quan són indicades, encara que el resultat de la prova sigui negatiu.

El Departament de Salut ha començat a distribuir una part dels tres milions de tests ràpids d’antígens que ha adquirit als Centres d’Atenció Primària (CAP) i als hospitals. L’objectiu de la incorporació d’aquesta prova és guanyar rapidesa a l’hora de detectar el virus i intentar trencar el més aviat possible les cadenes de transmissió. Al Centre d’Atenció Primària Alt Penedès de Vilafranca els primers tests ràpids es feien aquest dijous al matí. Aquestes proves d’antígens permeten detectar el virus en menys de mitja hora en persones amb símptomes en els primers cinc dies de la seva aparició.
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que els tests ràpids «no seran una substitució de la PCR, sinó un complement de menys cost, més rapidesa i menys complexitat logística».

Els tests d’antígens són molt sensibles i efectius en persones amb símptomes en els primers cinc dies. És per això que, en tots els altres casos, com en els contactes estrets o cribratges, la PCR continuarà sent la prova de referència. Amb la incorporació dels tests ràpids, Salut espera accelerar el ritme de detecció de positius i oxigenar els laboratoris, que, davant l’increment de la demanda de proves PCR, han donat resultats amb «un cert retard».

Els professionals sanitaris fan una crida a la responsabilitat de tothom per contenir el coronavirus i demanen, sobretot, que es respectin les quarantenes quan són indicades, encara que el resultat de les proves sigui negatiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: