Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Consell Comarcal fa tasques de desbrossament al Parc de Foix per implementar la silvopastura

El Consell Comarcal fa tasques de desbrossament al Parc de Foix per implementar la silvopastura

En el marc del projecte Life Clinomics, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha iniciat els treballs de desbrossament previs a l’arribada dels ramats.

Una de les dues accions pilot del ‘Pla d’acció per a l’adaptació al canvi climàtic de l’Alt Penedès’ finançades pel projecte europeu Life Clinomics consisteix a implementar la silvicultura al Parc del Foix per prevenir els incendis forestals i, alhora, potenciar el sector ramader actualment en retrocés al Penedès.

Gestionar la vegetació amb la pastura permet crear i mantenir un paisatge en mosaic que redueix la propagació dels incendis forestals. En augmentar la discontinuïtat vertical, millora l’estabilitat de la massa forestal i la seva resiliència i es fomenta també la biodiversitat del bosc.

Els treballs de desbrossament van començar el mes passat a càrrec dels membres de la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal Penedès-Garraf. En total es desbrossaran 70 hectàrees mitjançant un sistema automàtic teledirigit, únic a Catalunya en l’àmbit forestal. La màquina té una amplada de capçal molt reduïda que li permet entrar al bosc, passant entre els arbres, i desbrossar de forma mecànica i ràpida zones que fins ara només es podien fer manualment.

El Consell Comarcal duu a terme aquesta acció en coordinació amb la direcció i els tècnics del Parc del Foix i amb el suport de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, els propietaris de les finques i els pastors locals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: