Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC presenta diverses propostes per reformar les ordenances fiscals en una línia més equitativa

Ramon Arnaba i Montse Romagosa han explicat algunes propostes que han fet arribar a l’equip de govern per modificar les ordenances fiscals.

Arnabat ha recordat que cada any, quan es debaten els impostos municipals, des del govern se’ls diu que les propostes s’han de fer arribar amb més antelació perquè sinó no hi ha prou temps per estudiar-les. En aquest cas VeC va presentar el passat mes de juliol les seves propostes a l’equip de govern.
Són, segons Arnabat, propostes que van en tres línies principals, per fer que els impostos i taxes siguin més equitatius, més verds i amb prespectiva de gènere.
Des del punt de vista de repartiment de riquesa plantegen un augment de l’IBI al 10% d’habitatges més cars, per reduir les càrregues als qui menys tenen.
En l’àmbit de les polítiques mediambientals proposen reduir impostos als qui més reciclin o als qui generin menys brossa. També demanen promoure l’activitat econòmica en benefici del petit empresari o comerciant reduint la taxa d’activitats o la de llicències d’obres menors.
Montse Romagosa explicava que en relació a la perspectiva de gènere proposen que es faci un estudi general de la fiscalitat i dels pressupostos per avaluar l’impacte diferencial d’ingressos i despeses i com afecten al col·lectiu femení.
Arnabat assenyala que les seves propostes no suposen un augment global d’impostos, sinó una redistribució i apunta que de moment no han rebut resposta per part del govern.

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: