Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres del carrer del Comerç començaran el proper mes de gener

L’Associació de Veïns del barri considera que han de ser una eina important per poder potenciar el barri i facilitar la convivència de l’activitat empresarial amb els usos residencials.

Aquest mes de setembre es van reprenent les activitats culturals que organitza l’Associació de Veïns del Molí d’en Rovira, i en el decurs de la presentació de la seva programació han aprofitat també per parlar de qüestions que tenen a veure amb el futur més immediat del barri. I això passa evidentment per parlar de les obres de remodelació del carrer del Comerç i del nou institut que s’està fent al carrer de la Vinya.
El president de l’Associació de Veïns, Jordi Junyent, recordava que fa uns 2 anys que el tema del carrer del Comerç està sobre la taula i centra bona part de l’actualitat; però també insistia que poc a poc s’han anat clarificant les coses. Des de l’Associació sempre han defensat que aquest projecte ha de servir per potenciar la convivència entre els usos residencials i l’activitat econòmica al barri. Junyent explica que han presentat al·legacions al projecte i que el seguiran de prop, però que consideren que ha de ser una oportunitat per canviar la dinàmica del barri. Apunta que l’Ajuntament els ha comunicat que al gener començaran les obres.
Així mateix, des de l’Ajuntament també se’ls va informar que hi ha promotors que estan presentant projectes per a diferents àrees a desenvolupar en relació al pla del carrer del Comerç.
Ha de poder permetre, insisteix Junyent, la instal·lació al barri de botigues, centres comercials i empreses tecnològiques que permetin potenciar el barri tot plegant ampliant també els usos residencials.
En relació al nou institut, els mòduls s’estan acabant d’instal·lar al carrer de la Vinya, l’Associació de Veïns lamenta que els alumnes no comencessin els curs en unes instal·lacions properes que es van oferir al departament i que aquest va desestimar. Valorava però Junyent que ha de ser també una eina de potenciació del barri.
Pel que fa a les activitats, Olga Graells que és la vocal responsable de la formació, ha explicat que poc a poc han tornat a obrir el local per anar acollint les activitats habituals que ja oferien en anys anteriors, com podrien ser tai-chi i ioga, a les que han afegit algunes propostes que els han arribat de diferents veïns. Així per exemple fan classes d’ukelele i estan preparant classes d’acordió diatònic. Totes aplicant les mesures de prevenció que marca l’actual situació sanitària, amb la desinfecció dels espais i els estris utilitzats i mantenint les distàncies entre els participants.
Les propostes es poden consultar a la nova web de l’associació www.avvmolidenrovira.cat, que recull també fotografies històriques del barri i informació diversa sobre l’actualitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: