Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat Penedès-Garraf es constitueix com a Entitat Local de l’Aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua ha fet aquest reconeixement a la Mancomunitat, per a la gestió del sanejament en alta de les aigües residuals.

Es tracta de la part del servei que recull les aigües residuals del clavegueram municipal i les transporta fins a les depuradors, on son tractades per a ser retornades al medi natural.
El vicepresident de l’Àrea de Sanejament de la Mancomunitat, Xavier Ramos, destacava que aquesta validació per part de l’ACA suposa un reconeixement a la bona tasca realitzada per la Mancomunitat, la dota d’autonomia per a la coordinació i descentralització d’aquest servei. Ramos apuntava també que es tractava d’una estructura de Vegueria que permetia ja fer gestió i organització del territori.
Properament se signarà el conveni entre les dues administracions implicades, i que oferirà aquesta major autonomia en la planificació, execució i gestió del funcionament dels sistemes de sanejament en alta. Un fet que permetrà, destacava Ramos, una visió més coherent i integrada de la gestió de les aigües residuals.
En aquests moments a les instal·lacions de l’estació d’aigües residuals de Vilafranca s’hi estan realitzant un seguit d’obres d’ampliació i millora que han de permetre doblar el cabal d’aigua que s’hi tracta. Unes obres que es van iniciar la passada tardor amb un pressupost de 7’2 milions d’euros, i que després de les aturades provocades per l’estat d’alarma s’han reprès amb intensitat.
Així mateix, la Mancomunitat ha obert el concurs públic per a l’adjudicació dels serveis d’explotació, conservació i manteniment dels sistemes de sanejament de l’Alt Penedès que contempla tot un llistat d’actuacions de millora i optimització de les instal·lacions existents i compta amb un pressupost de licitació de més de 8 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: