Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC considera ‘nul de ple dret’ el projecte d’urbanització del carrer del Comerç

Els republicans esperen que el govern valori les al·legacions i recondueixi el projecte. Si no és així, des d’ERC es plantegen portar la qüestió al Contenciós Administratiu.

El govern municipal ha aprovat inicialment el projecte d’urbanització del carrer del Comerç que incorpora una part d’urbanització de l’eix de la llosa sobre la via. Pel que fa a la legalitat urbanística del procediment, els republicans consideren que ‘hi ha un incompliment de la normativa urbanística, per dos motius principals’. En primer lloc, expliquen que ‘s’ha inclòs dins un sector de millora urbana en el qual, per raó de la superfície del carrer, atribueix als propietaris de l’àmbit un aprofitament urbanístic de 12.090 m2 de sostre edificable. Forma part, doncs, d’una actuació urbanística superior que necessita l’aprovació de quatre plans de millora urbana per a ser urbanitzat. Però en canvi, diuen ‘el govern municipal el pretén urbanitzar com si fos un carrer extern, un carrer ordinari de la vila, no supeditat a cap pla urbanístic’.

Des d’ERC també hi han vist un segon incompliment de la llei. Segons la modificació del POUM aprovada aquest any, el carrer té dos sistemes vinculants (el viari i el d’espais lliures). El traçat del viari és de cinc metres a la banda de les façanes, i la resta, fins a la llosa, són espais lliures. Però el projecte d’urbanització dissenya un sistema viari d’uns 8,70 metres (entre vorera i calçada) en detriment dels espais lliures. El problema principal, expliquen, és que un projecte d’urbanització no pot alterar els sistemes vinculants del POUM; i un problema accessori, és que els futurs plans de millora urbana hauran de compensar aquesta reducció d’espais lliures, que en tot el llarg del carrer del Comerç representen uns 2.000 m2.

Per aquests dos motius, qualifiquen de ‘deficient’ l’estratègia de l’equip de govern municipal que provoca que, segons ERC, ara mateix és il·legal urbanitzar el carrer del Comerç. Són conscients que s’ha d’urbanitzar, però quan li correspongui, que és quan s’aprovin els quatre plans de millora urbana, diuen els republicans. Per tant, consideren aquesta aprovació urbanística nul·la de ple dret, i demanen al govern municipal que faci les coses bé, seguint els procediments legals urbanístics que determina la llei.
Fonts de l’Ajuntament han confirmat que s’han rebut les al·legacions i que els serveis jurídics les estan estudiant per donar-hi, com sempre, una resposta jurídica clara.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: