Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de la fàbrica dels Monjos Alfisa comencen aquest dilluns una vaga indefinida

Alfisa Technologies es dedica a la fabricació de peces d’alumini per a l’automoció i els treballadors denuncien mesos d’incertesa i d’impagaments a la nòmina.

En un comunicat el Comitè d’Empresa anuncia l inici, aquest dilluns, d’una vaga indefinida per part dels 95 treballadors de la fàbrica situada al polígon Casanova de Santa Margarida i els Monjos.
En el comunicat exposen que els treballadors han decidit mobilitzar-se per intentar desencallar la situació de la fàbrica, que consideren que seria “totalment viable” com a proveïdora de Renault si hi hagués una bona gestió per part de la direcció.
Després de diverses denúncies a la Inspecció de Treball, la plantilla anirà a la vaga i sumen el seu conflicte laboral al d’altres empreses del Penedès como Glass de Saint-Gobain i Robert Bosch.
Des del comitè denuncien que “la Direcció ha abandonat la fàbrica, ha deixat de pagar als proveïdors i es nega a fer un concurs de creditors voluntari.
El confinament i la crisi del coronavirus no han fet més que agreujar la situació, els ajuts de l’Estat per a les empreses només han allargat l’agonia, ja que Alfisa s’ha acollit als ERTES per aconseguir totes les avantatges fiscals possibles i impedir que tant els proveïdors com els treballadors puguin denunciar la situació a cap tribunal fins a finals d’any.
En el comunicat els treballadors acaben apuntant que creuen “que la responsabilitat del possible tancament és compartida entre la Direcció del Grup, Renault i l’administració que no està fent el control necessari a las empreses, tot i les denúncies dels sindicats”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: