Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca celebren Sant Miquel amb música i un concurs literari

El concurs s’ha recuperat després de força anys de no celebrar-se, i va comptar amb una participació més baixa de la que s’esperava l’organització.

Aquest cap de setmana hi ha hagut força activitat a Cal Figarot, el local dels Castellers de Vilafranca, amb motiu de la celebració de la diada de la colla, Sant Miquel. En el marc de l’actual situació sanitària, no va haver-hi actuació castellera, i es van fer activitats de caire cultural.
La més destacada era el lliurament dels premis del recuperat certamen literari dels Castellers de Vilafranca, que després d’uns anys de no celebra-se han volgut recuperar aquest 2020. Un concurs que ha tingut una participació més aviat escassa, ja que només s’han presentat 9 treballs. En categoria infantil es va presentar un únic treball, obra de Txell Sabaté; mentre que la resta van ser en la categoria de majors de 18 anys. El tercer premi va ser per un poema escrit per Xavier Bayer; el segon per un text de Clàudia Samsó i el primer per un treball d’Oriol Vilajosana. Aquest darrer no va poder assistir a recollir el premi.
El president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, comentava que malgrat tot tenien la voluntat de mantenir la continuïtat del certamen en proper anys.
Mata recordava que està sent un any complicat per a tothom, i que per exemple en el cas dels castells la temporada ha estat inexistent. Per aquest motiu considera que calia fer actes com aquests per mantenir viu l’esperit de la colla.
D’altra banda, dissabte al vespre el pati de Cal Figarot va acollir un concert de gralla amb el grup ‘Els del darrere’, amb aforament limitat i el públic ocupant les cadires que s’havien instal·lat al pati.
Finalment, els actes al voltant de la celebració del patró de la colla acabaran dimarts dia 29 amb una missa a Santa Maria en honor a Sant Miquel.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: