Dilluns, 21 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui comença una nova edició del Vilapensa

Entre les novetats principals d’enguany, determinades per la covid-19, el festival manté la presencialitat en diversos espais de la ciutat però amb un aforament reduït al 30%.

Dels dotze actes programats, les set conferències, el tronc del programa, també seran emeses en directe i en streaming per Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca, fruit d’una col·laboració extraordinària entre el festival i RTVPenedès.
El fundador i director del festival, Jordi Sàbat, ha presentat les línies mestres d’una edició dedicada a la intel·ligència artificial i al futur de l’espècie humana. A partir del vell aforisme que “la tecnologia no és bona ni dolenta, però tampoc no és neutral”, el festival es pregunta “si la intel·ligència artificial i totes les tecnologies que hi pivoten podran fer front a les quatre pandèmies simultànies que patim: sanitària, financera, mediambiental i democràtica”.
És una edició reduïda en nombre d’actes però amb un cartell selecte, on destaca la presència d’una figura de la filosofia europea contemporània com l’italià Franco “Bifo” Berardi i de primeres espases del pensament actual com l’assagista Ingrid Guardiola i la periodista Marta Peirano. Completen la llista de conferenciants científics de prestigi internacional com Ramón López de Màntaras i l’arqueòleg Eudald Carbonell, entre d’altres.
Les set conferències, que tindran lloc cada vespre de 20 a 21 h a l’auditori del Vinseum, es clouran amb una càpsula poètica a càrrec del poeta Josep Pedrals i el Mal Alumne. Es poden seguir en directe a Ràdio Vilafranca i a Penedès TV.
Les activitats complementàries, agrupades al Més VilaPensa, inclouen una exposició de poesia visual filosòfica, narracions sobre màquines sexuals, un taller d’autodefensa digital feminista, un concurs de microrelats i un tast d’intel·ligència natural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: