Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

16 municipis canviaran l’enllumenat públic a led a través d’un projecte del CCAP amb fons FEDER

El Consell Comarcal inicia el canvi d’enllumenat públic a 16 municipis en el marc del projecte ‘Penedès, municipis compromesos amb la sostenibilitat’.

Recentment ha conclòs la instal·lació de 256 llumeneres led per substituir els antics fanals a la urbanització Pla del Pèlach d’Olesa de Bonesvalls. Olesa és el primer dels 16 municipis de l’Alt Penedès que canviaran el seu enllumenat públic en el marc del projecte ‘Penedès, municipis compromesos amb la sostenibilitat’ que duu a terme el Consell Comarcal a través d’una línia dels fons europeus FEDER 2014 – 2020. Els FEDER financen un 50% de l’import total de la inversió que han de fer els ajuntaments en cada cas.

En total es canviaran més de 4.500 fanals a tota la comarca, aportant una millor qualitat lumínica i proporcionant un estalvi del 75% de consum energètic. La reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera es xifra en més de 83 tones i l’estalvi econòmic estimat a la factura d’electricitat dels ajuntaments ronda els 20.000 euros, uns 1.250 euros per ajuntament. Ho explica el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Xavier Lluch.

Olesa de Bonesvalls ja havia iniciat projectes propis en altres zones del municipi en la mateixa línia per afavorir l’estalvi energètic i reduir la contaminació lumínica.

L’alcalde d’Olesa, Pedro Juan, explica que, amb el projecte ‘Penedès, municipis compromesos amb la sostenibilitat’, el municipi ja ha canviat a led el 40% del seu enllumenat públic.

L’enginyer de l’Oficina Tècnica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i director de l’obra, Eduard Jover, remarca que les noves llumeneres són molt més eficients en tots els sentits.

A banda d’Olesa, hi haurà canvis en l’enllumenat a 15 municipis més: Avinyonet del Penedès, Castellví de la Marca, Font-rubí, Gelida, Pacs del Penedès, Pla del Penedès, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Sadurní d’Anoia, Subirats, Torrelavit i Torrelles de Foix.

El projecte també inclou la instal·lació fotovoltaica per a l’autoconsum a l’edifici del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: