Dissabte, 4 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Set tronades aèries han donat el tret de sortida a ‘La irrepetible’, una festa major inèdita

Les tronades han petat als terrats de l’ajuntament de Vilafranca, del Claustre de Sant Francesc i dels antics jutjats, a Cal Berger i a les escoles Dolors Piera, Baltà i Elias i Pau Boada.

Els administradors i administradores de la festa major de Vilafranca 2020 van cedir l’honor d’encendre la tronada a professionals de diferents col·lectius que han estat i continuen estant a la primera línia de la lluita contra la pandèmia.
Alguns d’ells han patit en la seva pròpia pell la malaltia. És el cas de l’Esther Petrus, recepcionista a la residència Inglada Via, i del caporal de la Policia Local Santi Hervás.

Les altres persones que han encès la tronada des del terrat dels antics jutjats han estat Montse Magrinyà, infermera d’urgències de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, Aurora Rupérez, metgessa del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny, i Ariadna Alarco, psicòloga de Creu Roja Alt Penedès.

A l’escola Baltà Elias, els administradors del 2019 han estat els encarregats d’encendre la tronada. Tots ells manifestaven el seu suport al quintet d’administradors d’enguany, que han hagut de treballar en un context molt difícil i prendre decisions molt doloroses.

Els administradores i administradores del 2020 afronten una festa major totalment atípica que han rebatejat amb el nom de ‘La irrepetible’. Tot i així, l’emoció s’ha desfermat amb l’esclat de la tronada.

Les tronades aèries han ressonat arreu de la vila a les 12 del migdia en punt i han estat seguides d’altres petites tronades de particulars que també han volgut posar el seu granet de sorra a l’inici d’aquesta irrepetible.
També han estat força les persones que s’han reunit a la plaça del Penedès com cada 29 d’agost per seguir la tronada des d’allà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: