Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Fèlix ja està ubicat a la capella de Sant Jocund

La imatge de Sant Fèlix ja es troba a la capella de Sant Jocund. Ha estat traslladada després de la missa exequial de difunts.

Aquest 31 d’agost la imatge que presentava la plaça Jaume I era totalment inusual. Mentre tenia lloc l’ofici, la plaça estava pràcticament buida. També, com a altres llocs de Vilafranca, hi havia presència policial per vetllar perquè no es produïssin aglomeracions.

En acabar la missa exequial de difunts, cap a les 11 del matí, algunes de les persones que hi havia a la basílica han aprofitat per fotografiar-se amb la imatge de Sant Fèlix. També ho han fet els col·laboradors dels administradors i els propis administradors i administradores de la festa major 2020.

Tot seguit, treballadors de la Unitat de Serveis de l’Ajuntament han ajudat els administradors a traslladar el sant cap al lloc on passarà els propers mesos: la capella de Sant Jocund. Un moment que ha generat molta expectació entre les persones que quedaven a l’interior de la Basílica.

Els administradors van proposar que, davant les circumstàncies excepcionals generades pel coronavirus, la millor opció seria que Sant Fèlix s’estigués fins la festa major del 2021 a la Basílica de Santa Maria. Una idea que va ser molt ben rebuda per la parròquia.

L’administradora Núria Rovira explicava la decisió i destacava que la imatge del sant estarà a un lloc obert a tothom.

La capella de Sant Jocund és la primera a la dreta en entrar per la porta principal de la Basílica de Santa Maria.

Es tracta d’un espai simbòlic que posa en relació els tres patrons de Vilafranca: Sant Jocund, present al mural ceràmic de Josefina Via, i Sant Raimon de Penyafort, que està just a l’altar de davant. A més, a la capella de sant Jocund hi ha el tintinacle i el conopeu, els dos elements simbòlics que identifiquen el temple com a basílica. La capella ha estat dotada d’una il·luminació especial per acollir sant Fèlix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: