Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès TV oferirà ‘Converses de Festa Major’ que conviden a reflexionar sobre la més típica

Aquest és un any excepcional i és que enguany s’ha suspès la Festa Major de Vilafranca, tot i que s’han mantingut una sèrie d’accions simbòliques que els administradors i el servei de Cultura han englobat sota el nom de ‘La irrepetible’. Malgrat tot, aquests propers dies Penedès TV ofereix una programació especial adaptada a les circumstàncies.

Des del dia 22 s’està emetent en directe la Novena i Cant dels Goigs. Aquesta programació especial inclou també un conjunt de tertúlies anomenades ‘Converses de Festa Major’ i que compten, cada una, amb un periodista de la casa i tres convidats, a més d’un reportatge introductori i una ronda d’enquesta ciutadana.

Divendres 28 d’agost 

La primera conversa serà sobre els goigs i s’emetrà aquest divendres 28 d’agost a les 12.30h, 18h i a les 22.30h. Moderada per Caterina Tallón, compta amb el solista Joan Parellada, la directora Xell Montserrat i l’historiador Joan Solé Bordes. També el mateix divendres s’emetrà la conversa sobre el pregó a les 14.30h, les 19h i les 23.30h conduïda per la Laia Paretas i amb la participació de tres pregoners: el mestre Jaume Rafecas, l’actriu Clara Cols i l’enginyer Eduard Sans.
A més, el dia 28 a les 16.30h podreu descobrir un dibuix de la processó datat de 1872 a través d’un reportatge de TN Produccions amb Josep Maria Feliu.

Dissabte 29 d’agost 

El dissabte 29 d’agost a les 9h del matí i a les 17h, podreu escoltar un concert d’òpera organitzat pel Rotary Club Vilafranca i produït per PTV, a les 11h, a les 15h i a les 20h podreu seguir la tertúlia sobre la tronada moderada per Tito Boada, que estarà acompanyat per l’administradora del 96 Iolanda Solé, l’Albert Rovira de Pirotècnia Igual i el Jordi Bertran com a folklorista. I a continuació, podreu seguir en directe les tronades aèries que es llançaran des de diversos punts de la vila. El mateix dissabte també s’emetrà la conversa dedicada a la figura dels administradors presentada per Joan Beumala i amb l’Àngels Guardiet, el Josep Cabré i la Maria Basegoda. La podreu seguir a les 12.30h, 18.30h i 22.30h.

Diumenge 30 d’agost ‘Sant Fèlix’

El dia 30 a les 10h s’emetrà en directe l’Ofici des de Santa Maria i s’oferirà també una conversa sobre la Diada de Sant Fèlix a les 11.30h i a les 14.30h conduïda per Josep Maria Soler amb la col·laboració dels caps de colla Francesc Moreno ‘Melilla’ i Toni Bach, així com del cronista casteller Pep Ribes. I, a continuació, farem un exercici de nostàlgia recuperant les diades del 2017 i 2016. A les 18.30h i a les 22.30h, a més, també podreu seguir el programa ‘Dosos Amunt’ coproduït per Penedès TV i TAC12.
També diumenge, es parlarà de l’entrada del Sant a la Basílica amb Joan Beumala, acompanyat per tres administradors: Àngels Agramunt, Josep Anton Pons i Xavi Aranda. A dos quarts de nou del vespre, podreu seguir en directe l’acte solemne dedicat a Sant Fèlix.

Dilluns 31 d’agost

El darrer dia de ‘La irrepetible’ s’emetrà en directe la Missa de Difunts a les 10h del matí, mentre que a les 11h, a les 16h i a les 22.30h podreu seguir la conversa sobre els balls moderada per Sergi Ansón, acompanyat de l’expert en cultura popular Eloi Miralles, el graller i musicòleg Joan
Cuscó i l’exmembre del Consell de la Festa Major Raimon Casals. També el dia 31 d’agost, a les 12h s’emetran els vídeos dels balls parlats del Ball de Diables, Malcasats i Serrallonga. A les 14.30h i a les 19.30 la conversa que moderarà Toni Comas girarà al voltant de les actuacions castelleres del dies 29 i 31 amb la participació del president dels Xicots Enric Pagès, el president de la Jove Manel Trias i el cap de la tècnica dels Falcons Oriol Udina.

 

A més, al llarg del dia podreu recuperar a la televisió reculls d’imatges d’anteriors anys, reportatges sobre diversos aspectes de la festa i del dissabte 29 al dilluns 31 d’agost s’emetran edicions especials de ‘L’informatiu’ de Penedès TV a les dues del migdia, a les 6 de la tarda i a les 10 de la nit.
Els directes i la programació especial de la Festa Major es podrà escoltar també a la sintonia de Ràdio Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: