Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Olèrdola aprova ajuts per a microempreses i autònoms afectats per la crisi de la COVID’19

Olèrdola aprova ajuts per a microempreses i autònoms afectats per la crisi de la COVID’19

En la sessió de ple d’aquest dimarts tots els grups també votaven a favor de recuperar la jornada laboral de 35 hores setmanals a l’Ajuntament.

En un ple presencial celebrat al Local Nou de Moja aquest dimarts al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat per unanimitat les bases que regulen la convocatòria de subvencions per al manteniment i represa de les activitats d’autònoms i microempreses afectades per la situació generada per la COVID’19. L’alcalde Lucas Ramírez va explicar que la convocatòria preveu una subvenció de fins a 600 € com a màxim, incloent un topall de 300 € per a subministraments i 300 € per a despeses d’equips de protecció.
Tenint en compte que es disposa una partida de 30.000 € per a finançar la convocatòria, s’espera que es puguin acollir als ajuts una cinquantena d’empreses del municipi.
El regidor del grup del PSC-Units, Joan López, assenyalava que tota ajuda és poca, però lamentava que no s’hagués pogut ser més àgils. La regidora portaveu de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, entenia que l’acord final és de mínims i que l’Ajuntament hagués pogut fer més. La portaveu d’ERC, Fina Mascaró, feia notar que el seu grup havia començat proposant ajuts per valor de 70.000 € i han acabant sent 30.000€. Per ERC, era necessari haver tret molt abans la convocatòria perquè, tenint en compte que les sol·licituds es podran presentar fins el 15 d’octubre.
També amb els vots favorables dels 4 grups municipals, el ple de l’Ajuntament va aprovar recuperar la jornada laboral de 35 hores setmanals a l’Ajuntament. La llei de pressupostos de l’estat de 2018 permetia aquest retorn, però complint requisits d’equilibri pressupostari, regla de la despesa i temporalitat, que ara s’han pogut assolir.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: