Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres d’ampliació del Vinseum podrien estar acabades al juliol del 2021

Malgrat l’aturada de les obres durant un mes a causa del coronavirus, els treballs es van poder reprendre a bon ritme seguint tots els protocols i requeriments sanitaris.

L’alcalde accidental de Vilafranca, Francisco Romero, ha visitat aquest dimecres al matí les obres del Vinseum. Ho ha fet acompanyat pel president del museu Joan Tarrada, el seu director Xavier Fornos, tècnics municipals i de l’empresa constructora.

Romero ha explicat que, malgrat l’aturada de les obres durant un mes a causa del coronavirus, els treballs es van poder reprendre a bon ritme seguint tots els protocols i requeriments sanitaris. Actualment ja hi ha un 35% de l’obra executada. Segons Romero, la previsió és que al juliol del 2021 l’obra civil estigui acabada i que durant tot aquest temps es pugui anar definint en paral·lel el projecte museogràfic. L’alcalde accidental qualifica el projecte del Vinseum d’estratègic per Vilafranca.

Ara l’ajuntament treballa amb Hisenda l’impacte de la crisi en projectes com aquests que estan en marxa i en els nous que han de venir en el futur.

Un escenari que serà clau a l’hora d’aplicar el projecte museogràfic del futur museu.

El projecte consta d’un edifici posterior de quatre plantes més una de soterrani i d’un altre amb façana a la plaça Jaume I, de planta baixa més tres plantes. El cap d’obra de l’empresa Cots i Claret, Marc Espinal, explica en quin moment es troben els treballs.

Les obres d’ampliació del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya tenen un pressupost d’adjudicació de 4 milions i mig d’euros. Compten amb una subvenció dels fons europeus FEDER de 1.925.000 euros i una altra d’1 milió d’euros de la Diputació de Barcelona. La resta del pressupost serà sufragat amb fons municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: