Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat i demana que es compleixin les mesures

Arran de les aglomeracions d’aquest migdia, l’Ajuntament de Vilafranca ha emès un comunicat oficial. També hi han reaccionat l’alcalde, els administradors i el president de la Generalitat.

Davant les imatges d’actes multitudinaris que han tingut lloc avui als carrers de Vilafranca del Penedès, l’Ajuntament ha volgut mostrar en un comunicat la seva disconformitat amb la celebració d’aquests actes festius.

El consistori fa una crida a la responsabilitat de tothom per evitar qualsevol situació que vagi en contra de totes les mesures de prevenció de la Covid-19.

El comunicat diu que «enguany, vivim uns dies de Festa Major molt diferents» i que «la Festa Major ha estat suspesa, però el sentiment de festa hi és». El comunicat conclou que «tanmateix és importantíssim que actuem amb seny i responsabilitat davant la crisi sanitària que estem vivint».

A primera hora de la tarda, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha publicat al seu compte a Twitter una declaració titulada «Per una festa major responsable», en la qual ha cridat a la responsabilitat, especialment als membres d’alguns balls de la festa major.

Regull ha recordat que estem vivint una situació sanitària delicada i que s’han de tenir molt presents totes les persones que han perdut la vida pel coronavirus i totes les persones que han treballat i segueixen treballant en primera línia contra la malaltia.

Els administradors i administradores de la festa major 2020 també s’han pronunciat sobre la cercavila i les aglomeracions d’aquest migdia en un comunicat a les xarxes socials. Al comunicat expressen «el seu total desacord amb els successos espontanis i irresponsables que han tingut lloc als carrers de la vila» i fan una crida a la ciutadania de Vilafranca i «especialment als membres dels balls de la festa major, a la responsabilitat». Finalment demanen que «imatges com les que s’han generat aquest migdia no es tornin a repetir per evitar nous contagis i que es continuï propagant la malaltia».

El president de la Generalitat Quim Torra ha publicat un tweet al seu compte de Twitter fent referència a la «il·lusió que fa l’arribada de les festes majors» i demanant a la gent que «no oblidem les mesures de seguretat, distància i mascareta». Torra ha escrit que «ens juguem l’any aquests dies».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: