Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CAAD informa que al llarg del 2020 hi ha hagut menys adopcions i menys animals recollits

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics que gestiona la Mancomunitat Penedès-Garraf, ha repassat la seva activitat dels darrers mesos i ha fet balanç de la situació actual del centre.

Abigail Garrido, vicepresidenta de la Mancomunitat, va visitar aquest dijous les instal·lacions del CAAD Penedès, per mantenir una trobada amb el personal del centre i repassar l’activitat del darrers mesos, molt marcada per la COVID-19.

En el que portem de 2020, el CAAD Penedès ha recollit 752 gossos i gats a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, el que suposa un 25% menys que en el mateix període de l’any passat. Segons la vicepresidenta Garrido, durant el confinament es van haver d’adaptar, però just va ser un moment de menys abandonaments.

El fet que molts animals no estiguin identificats amb microxip, dificulta el retorn als seus propietaris i d’aquí la importància de recordar l’obligació normativa de tenir-los xipats i censats en el municipi de residència. Al llarg de 2020 s’han pogut retornar 196 gossos i 12 gats. També ha incidit en la tendència d’augment d’animals recollits, la major mobilitat i desplaçaments de la població i l’aparició de les cadellades de gats acabats de néixer que són abandonats. Per donar resposta en aquests animals, en el mes de juny, el centre va posar en funcionament el programa de cases d’acollida per aconseguir que tirin endavant gràcies a la tasca del voluntariat i que puguin ser adoptats.

Els animals més abandonats són, tal com explica Garrido, els gossos de races potencialment perilloses. En aquest sentit fa una crida a la responsabilitat.

Tot i la disminució de les adopcions en els mesos de confinament, en el que portem d’any, entre gossos i gats, s’han adoptat 410 animals, el que suposa 21 animals menys que en el mateix període de 2019. Destacar l’augment de les acollides per part dels voluntaris, que fan possible que en aquests moments hi hagi 65 animals en cases particulars, majoritàriament cadells de gats que necessitaran una llar definitiva. De les adopcions i acollides realitzades durant el confinament no s’ha tornat cap animal al centre per manca d’interès per treure’l a passejar.

Per a les persones interessades en adoptar, cal que demanin cita prèvia, ja sigui per correu a o trucant de dilluns a dissabte, de 9:30 a 14 hores al 93 810 06 98, opció 6. Les visites s’atenen exclusivament de manera concertada en horari de matí i de tarda.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: