Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Treballadors i direcció de Marelli arriben finalment a un acord

L’acord dona garanties també de cara a futurs acomiadaments.

Ahir dijous era el darrer dia de converses entre el comitè d’empresa de Marelli a Santa Margarida i els Monjos i la direcció per tal de trobar una sortida que fos satisfactòria davant l’ERO que vol aplicar aquesta empresa. El motiu és que davant l’anunci de Nissan de tancar les seves plantes a Catalunya, aquesta empresa que te el seu gruix de treball vinculat a la multinacional veurà reduït el seu volum de feina.

Com ja van fer a primers de setmana, ahir durant tot el dia els treballadors es van concentrar davant de les instal·lacions per mostrar el seu rebuig a la situació i per demanar que al menys es puguin aconseguir unes condicions justes.

Les representants d’UGT al Comitè, Natàlia Cabezas i Alba Huertas, explicaven que les condicions que posava l’empresa sobre la taula no eren acceptables, ja que es tancaven amb 42 dies per any treballant amb un tope de 28 mensualitats i un linial de 2.500€. Una situació que no és positiva per gent que fa més de 20 anys que treballa a l’empresa.

Des de CCOO, el representant al Comitè Carles Burgos, remarcava que la principal demanda era garantir que les condicions de l’ERO que s’aplica ara es puguin mantenir de cara a futurs expedients que s’obrin en un futur.

Finalment, i segons han confirmat des de CCOO, s’ha pogut assolir aquest acord per mantenir les condicions dels treballadors que ara es veuen afectats per l’ERO a futures situacions que es donin a Marelli fins a març de 2022. Ara per ara a la planta dels Monjos se’n veuen afectats 23 treballadors que marxaran a 31 d’agost, i 4 mes que ho faran a final d’any. A Zona Franca serien 30 treballadors a l’agost, i la resta de la planta quan Nissan tanqui.

Dir que en la concentració d’ahir va ser-hi present per donar suport als treballadors de l’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, acompanyada d’alguna regidora la CUP. Ferret va remarcar que estaven al costat dels treballadors per demanar unes condicions justes.

Els treballadors van instal·lar unes carpes tot just davant de la planta de Marelli, per protegir-se de la calor del migdia, i van fer accions com passejar un taüd que representava el seu futur a l’empresa, per donar també suport als seus representants que estaven reunits amb la direcció.

Finalment després d’una molt dura negociació a quarts d’11 de la nit s’arribava a un acord de 42 dies per any amb un màxim de 30 mensualitats. Un lineal que varia segons el sou del treballador, superior a 38000€ rep un lineal de 6500€, inferior a 38000€ rep un lineal de 8000€. Unes garanties per els treballadors que es mantindrien davant de futures situacions fins a març de 2022.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: