Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès TV comença avui a emetre en HD

És la segona televisió de proximitat de Catalunya que porta a terme el pas cap a l’Alta Definició i la primera de la demarcació de Barcelona.

Des d’aquest dilluns es podrà seguir Penedès TV en alta definició. Serà la segona televisió de proximitat de Catalunya que durà a terme el pas cap a la HD i la primera de la demarcació de Barcelona. La nova tecnologia millorarà tant el so com la imatge de les emissions tot guanyant en nitidesa i contrast.

La idea inicial era passar a l’alta definició al mes de març i fer-ho coincidir amb l’estrena dels nous informatius de la casa. La pandèmia de coronavirus va obligar a canviar les previsions i endarrerir l’estrena dels informatius al setembre; però la posada a punt tecnològica no s’ha aturat i el pas a l’HD es farà aquest proper dilluns per oferir una major qualitat a l’audiència.

El director de Penedès TV, Joan Beumala, explica que «és una aposta que s’havia de fer» i es mostra satisfet pel fet de ser una cadena pionera en aquest sentit.

De fet, Penedès TV emet des del mes de febrer en HD per streaming. Però serà dilluns a les nou del matí quan la televisió comenci a emetre en HD també a través de l’antena. La qualitat de la imatge es multiplicarà per tres i almenys un 50% de la producció serà en alta definició. Ho explica el cap tècnic de Penedès TV Jordi Morgades.

Els televisors intel·ligents detectaran el canvi i l’aplicaran automàticament. Si no és així, caldrà resintonitzar l’aparell.

Els canals estatals i autonòmics han anat fent el salt a l’HD des del 2010 i està previst que en un període aproximat d’un any i mig totes les emissions es facin ja en alta definició.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: