Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les mesures de prevenció de la Covid-19, principal novetat dels casals d’estiu

Els casals d’estiu gestionats pel Consell Esportiu de l’Alt Penedès que acullen diverses escoles de Vilafranca han començat aquesta setmana amb la participació de més de 300 nens i nenes.

Enguany tenen lloc a les escoles Mas i Perera, Dolors Piera, Baltà i Elias i Estalella i Graells amb les mesures de prevenció de la Covid-19 com a principal novetat.

Ernesto Ginebra és el director del casal d’estiu de l’escola Estalella i Graells, en el qual participa una vuitantena de nens i nenes aquest estiu.

Les activitats programades en el marc dels casals d’estiu també s’han hagut d’adaptar a les circumstàncies, sobretot perquè hi ha fixats grups estancs de deu nens i nenes amb un monitor o monitora de referència.
Ho explica una de les monitores del casal d’estiu de l’Estalella, la Júlia Pujol.

Els nois i noies s’han adaptat a totes aquestes mesures força ràpid. L’Ovidi té 11 anys i participa al casal d’estiu de l’Estalella.

A Vilafranca fa anys que no hi ha casal d’estiu municipal i són les AMPA de les escoles les que s’encarreguen d’oferir el servei, a través d’empreses de lleure i amb el suport de l’Ajuntament.

Enguany, en bona part per la incertesa que ha generat la pandèmia de coronavirus, les inscripcions es van obrir el 16 de juny, molt més tard del que és habitual.

Des del Consell Esportiu de l’Alt Penedès calculen que hi ha un 30% menys d’infants respecte l’estiu passat en els vint casals d’estiu que porten a tota la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: