Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les deixalleries de la Mancomunitat recolliran les càpsules de cafè per poder-les reciclar

Les deixalleries de la Mancomunitat recolliran les càpsules de cafè per poder-les reciclar

Des de la Mancomunitat Penedès-Garraf es demana que no es llencin al rebuig, i que la ciutadania les guardi per poder-les dur a les deixalleries on es farà la recollida selectiva.

A partir de dissabte 1 d’agost, les 12 deixalleries municipals que gestiona la Mancomunitat disposaran de contenidors específics per a la recollida de càpsules de cafè de totes les marques, amb l’objectiu de reciclar íntegrament els materials que la composen, sigui plàstic o alumini, i tractar els residus orgànics del seu interior. Es demana a la ciutadania que a partir d’ara no les llenci al rebuig, sinó que les acumuli per portar-les a les deixalleries.
Aquest nou sistema de recollida selectiva és fruit de l’acord de col·laboració amb l’empresa Nestlé, que s’ocuparà del trasllat de les càpsules fins les diferents plantes de reciclatge on seran tractades per separar i triturar els materials que composen l’embolcall, i destinar el seu contingut, ja sigui marro de cafè o infusió, a l’obtenció de compost.
El servei estarà disponible a les deixalleries municipals situades als municipis de Canyelles, Cubelles, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelles, Vilafranca i Vilobí, que donen servei a 23 municipis de l’Alt Penedès i el Garraf. Per més informació sobre els horaris i ubicacions de les deixalleries es pot consultar el web mancomunitat.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: