Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La capella de Sant Joan acull ‘Veus des del refugi’, una visió sobre el drama dels refugiats

L’exposició vol ajudar a visibilitzar la situació dels refugiats, donant veu als seus protagonistes.

Sota el lema ‘Veus des del refugi’, el Servei de Solidaritat i Cooperació, amb la col·laboració del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, ha organitzat aquesta exposició que es pot visitar a la capella de Sant Joan. La inauguració tenia lloc divendres al vespre i comptava amb la participació dels impulsors de l’exposició, Clara Calvet i Sebastián Riveaud.

Tots dos tenen una àmplia experiència tant en el món audiovisual com en treballs socials. Va ser després d’haver participat en un taller de documental social participatiu a Atenes que es van posar a treballar en la realització de diversos vídeos que relaten històries de migració explicades des dels mateixos camps de refugiats, des de cases particulars o des de la seu de Ankaa Project, organització on es va impartir el taller.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, també va ser present a la inauguració i va destacar que les persones refugiades estan mediàticament «silenciades». Sobretot en la situació actual, amb l’amenaça de la Covid-19.

El format de l’exposició consisteix en un seguit de plafons informatius que comparteixen espai amb pantalles on es duen a terme les diverses projeccions, que requereixen l’ús d’auriculars.

Com que el fet de compartir auriculars en un espai públic contravé les mesures de seguretat necessàries en les circumstàncies actuals, l’organització recomana als visitants que portin els seus propis auriculars.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: