Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Finalitzen les obres de rehabilitació de la Casa Feliu amb habitatges socials per a gent gran

Compta amb un total d’11 habitatges, 5 són d’una habitació i 6 de dues, amb unes superfícies d’entre 40 i 60 m².

Aquest dimarts l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, el regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, i el regidor de Via Pública, Ricard Rafecas, ha visitat la Casa Feliu, situada al núm. 22 de la rambla de Sant Francesc després que en els darrers anys s’hagi rehabilitat totalment per acollir habitatges socials destinats a gent gran. L’edifici, construït el 1869, prové d’una donació a l’Ajuntament, que incloïa, a banda de la Casa Feliu, un edifici annex al núm. 24 de la rambla, amb 3 habitatges, que va ser rehabilitat i ja està ocupat per gent gran des de 2018. El projecte ha comportat la rehabilitació integral dels dos edificis, que tenen l’ascensor compartit, amb un total d’11 habitatges i 3 locals. 5 habitatges són d’una habitació i 6 de dues habitacions, amb unes superfícies d’entre 40 i 60 m². Els usuaris finals seran gent gran, segons la voluntat de la propietària que va fer la donació de les finques. Ho destacava l’alcalde.
El tinent d’alcalde  Francisco Romero explicava que les obres s’han allargat uns 6 anys segons la disponibilitat pressupostària i de recursos humans, ja que hi han participat més de 50 persones en diversos plans d’ocupació i formació. En l’obra s’ha volgut preservar el patrimoni d’una casa inventariada i l’edifici compta amb la màxima qualificació energètica.
La inversió realitzada supera el milió d’euros i s’han obtingut ajuts de la Diputació de Barcelona. A nivell d’instal·lacions l’edifici disposa de sistema centralitzat elèctric, d’alta eficiència mitjançant aerotèrmia, per a la generació d’aire condicionat, calefacció i aigua calenta sanitària. A més, l’edifici té capacitat de producció elèctrica, mitjançant plaques fotovoltaiques. La il·luminació de tot l’edifici està proveïda amb lluminàries led i s’ha previst l’aprofitament de l’aigua de pou per a les cisternes dels inodors i per regar el pati.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: