Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta la 16a edició de l’Índex FEGP de Competitivitat i Sostenibilitat

La 16a edició de l’Índex FEGP de Competitivitat i Sostenibilitat posa el focus sobre l’adaptació a la Covid-19 de les comarques.

La Federació Empresarial del Gran Penedès ha publicat la 16a edició de l’Índex FEGP de Competitivitat i Sostenibilitat en una roda de premsa telemàtica. L’actual context de crisi obliga a posar el focus sobre la capacitat dels territoris per a reaccionar als canvis i als xocs, unes capacitats lligades a l’aposta per un ecosistema que afavoreixi la innovació com a mecanisme d’adaptació.

Segons els resultats de l’estudi, a diferència de la crisi del 2008, l’Alt Penedès ha estat més vulnerable a l’impacte de la Covid-19 que el Garraf i el Baix Penedès, tot i que presenta unes externalitats més favorables a la recuperació. De fet, la nostra comarca ha retrocedit tres posicions fins al 15è lloc del rànquing.
El consultor David Moreno, responsable de l’estudi, destacava les febleses de la comarca en la formació dels recursos humans.

La importància del sector industrial en l’estructura productiva de l’Alt Penedès ha fet que la comarca mostrés una gran vulnerabilitat davant l’aturada de l’activitat econòmica arran de la Covid-19. L’Alt Penedès ha reduït en un 15,9% els seus llocs de treball respecte als nivells d’ocupació previstos pel 2020. Moreno apunta també que la presència de grans empreses suposa, a vegades, un fre a l’emprenedoria.

L’estudi també destaca la necessitat de treballar més en la sostenibilitat de l’activitat productiva.

Tot i ser la comarca més afectada, l’Alt Penedès és també la que presenta majors capacitats per a adaptar-se i renovar-se en l’escenari post-covid. L’existència d’un teixit productiu diversificat i amb un elevat nivell de competència fan que l’Alt Penedès compti amb un ecosistema empresarial innovador amb la presència d’activitats intensives en coneixement i tecnologia, factors essencials a l’hora d’adaptar-se i sortir reforçat davant dels xocs econòmics.
L’Índex de Competitivitat de la FEGP compta amb el suport de CaixaBank, la Diputació de Barcelona amb NODE Garraf, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: