Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Monjos prepara la seva Festa Major apostant per actes d’aforament controlat i format local

A més es vol oferir diferents actes a través del canal de youtube de l’Ajunatment, per evitar grans concentracions de públic.

La setmana passada es presentava a la Masia Mas Catarro de Santa Margarida i els Monjos la Festa Major d’aquest 2020. Un acte que es va fer ja com a prèvia de la Festa, i que va tenir en compte les mesures de distància i l’ús de mascaretes.
Finalment, i a causa de la situació que s’ha estat vivint aquests mesos, la comissió de festes va decidir apartar-se de l’organització de la Festa Major, i van ser diferents entitats del municipi amb el suport de l’Ajuntament les que van prendre el timó per mirar de preveure quines activitats es podrien fer. Com explicaven Josep Maria Magrinyà, president de l’Associació del Drac dels Monjos; i Emma Mata, membre de la Coordinadora de Balls Folklòrics dels Monjos, les entitats van considerar que calia fer alguna cosa per mantenir la presència de la cultura i el folklore del municipi en uns temps complicats com aquests. Han estat treballant per oferir una programació que permeti garantir també les mesures actuals de control sanitari. Josep Maria Magrinyà
Ambdós reconeixien que s’ha hagut de renunciar a coses per poder tirar endavant el programa, i que es contempla fer alguns actes en directe i públic amb aforament controlat; i altres que es podran seguir en streaming a través del canal de youtube de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.
El que han plantejat és una Festa Major modular que permeti ajustar-se a les normatives sanitàries canviants en funció de la realitat de cada moment.
L’alcaldessa dels Monjos, Imma Ferret, insistia en aquest fet de la realitat canviant en que s’ha hagut de treballar per tal de mirar de contemplar les diferents situacions possibles. Posant sempre per davant de tot la garantia del compliment de les mesures sanitàries que marquin les autoritats.
Els espais seran sempre a l’aire lliure, amb aforaments controlats. S’ha posat també a la venda marxandatge de la Festa Major, que enguany serà una mascareta. La recaptació es destinarà al banc d’aliments dels Monjos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: