Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els instituts Milà i Fontanals i Alt Penedès acullen les proves de la selectivitat

Les proves es fan per primer cop a Vilafranca arran de la situació sanitària generada per la pandèmia de coronavirus.

Més de 40.000 alumnes, un 10% més que l’any passat, fan des d’avui i fins divendres les proves de la selectivitat i ho faran en unes condicions molt diferents a edicions anteriors. I és que degut a la situació excepcional que viscuda a causa de la pandèmia del coronavirus, la selectivitat també s’ha vist alterada. S’han canviat les dates però també la ubicació. Així, finalment l’oficina de les proves PAU es va veure obligada a buscar espais més amplis, alternatius a les universitats, i per això va demanar als instituts de secundària que fossin seu enguany de la selectivitat. A Vilafranca, el Milà i Fontanals i l’Alt Penedès són finalment l’espai on s’estan fent aquests exàmens. Els alumnes han estat convocats a les 8 del matí per començar les primeres proves a partir de les 9h. Minuts abans d’entrar al Milà, els estudiants estaven expectants a fora del centre.

El Pere Martí, que fins aquest curs ha estat director del Milà i Fontanals, explicava que el fet de fer les proves al centre, que és un espai familiar pels estudiants, els pot ajudar a estar més tranquils.

Cada seu de la selectivitat compta amb un president del tribunal que vetlla perquè tot surti bé. Al Milà i Fontanals, el president és Raul Benítez. Explicava que, a banda de la normativa de cada any, enguany s’hi han afegit les normes específiques de caràcter sanitari.

A l’Institut Alt Penedès s’examinen a les proves de la selectivitat 157 alumnes de quatre centres: El Foix, l’Institut Nou, l’escola Montagut i el propi Alt Penedès.

Al centre, els alumnes es reparteixen en 14 aules d’entre 11 i 12 persones cadascuna per respectar les distàncies de seguretat. Però, a banda de les aules també s’han habilitat altres espais per a altres funcions relacionades amb les proves. De manera que hi ha activitat a pràcticament tot el centre.

En tot cas, aquest migdia, quan els alumnes engegaven la segona tongada d’exàmens, el balanç de com estava funcionant la jornada era positiu.

Pel que fa a les sensacions de l’alumnat, Rull comenta que als nervis habituals s’afegeix l’estrès que ha generat una situació tan excepcional com la pandèmia de coronavirus i les seves conseqüències.

Des dels instituts de Vilafranca creuen que aquesta mesura és extraordinària i que la tendència és que en els propers anys, si la situació ho permet, es torni a celebrar a les universitats catalanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: