Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Divendres s’esperen temperatures extremes a l’Alt Penedès

Aquesta setmana s’ha activitat l’avís per altes temperatures sobre tot a la zona del Pla de Lleida, però divendres arribarà també a l’Alt Penedès, amb mínimes que poden estar per sobre dels 20 graus.

Protecció Civil ha activitat per aquesta setmana l’alerta per onada de calor, que se centre sobre tot en la zona del pla de Lleida, però de cara a divendres l’avís s’estén a altres zones de Catalunya entre les que hi ha l’Alt Penedès.
Com explica el regidor de Governació de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, s’ha rebut l’avís del Procicat que se centra en divendres on es poden superar segons les previsions temperatures per sobre del 35 graus a Vilafranca. Davant d’aquesta situació cal tenir presents alguns consells com ara hidratar-se bé, evitar sortir i fer exercici en els moments de més calor, mirar de protegir-se del sol.
Aquests consells són útils durant tots els mesos d’estiu, i més encara en aquests punts més forts de calor. Medialdea apunta també que cal tenir cura especial de certs col·lectius com ara persones grans i infants.
El Departament de Salut de la Generalitat ha posat el pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut en fase 2.
Per la seva banda, Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que es prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques. Es recorda que si s’han de condicionar els espais i atesa la situació de pandèmia per coronavirus, que ho facin tenint en compte les mesures sanitàries i de seguretat pertinents.
En el cas de Vilafranca però, el regidor de Governació explica que no tenen previst activar actuacions d’emergència atès que l’avís es limita al divendres. Altres anys s’havien obert per exemple les piscines per ajudar a pal·liar els efectes de l’onada de calor.
Segons les previsions meteorològiques, aquest dijous s’ha iniciat un episodi de temperatures màximes extremes a les comarques del pla de Lleida on el llindar d’avís és possible que se superi durant tres dies consecutius. Les temperatures més altes de l’episodi de calor s’assoliran divendres. La temperatura mínima sovint no baixarà dels 20 ºC, tret de zones de muntanya. La matinada de divendres, la mínima rondarà localment els 25 ºC al litoral central i sud, vall de l’Ebre i Ponent.
Divendres també tenen avís per temperatura màxima extrema totes les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Berguedà, Solsonès, Bages, Anoia, Conca de Barberà, Alt Penedès, Alt Camp i Alt Empordà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: