Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC vol impulsar un nou model d’atenció a les persones grans, públic i de qualitat

En roda de premsa virtual han exposat un model que ja porta anys implementat, amb èxit diferents països.

Les claus d’aquest model, són l’acció integrada dels serveis d’atenció primària de salut i dels serveis socials territorials, donant veu a les persones grans a l’hora de decidir on i com volen envellir, i la dignificació de les tasques de cura en forma de reconeixement social i condicions laborals justes i equitatives. Aquest model contempla diversos espais i serveis que permeten continuar vivint en l’entorn social natural, sense el desarrelament i la fractura vital que ocasiona el model actual de macroresidències. VeC reclama que aquest model es posi en marxa com a prova pilot a una part de l’Antic Hospital de Sant Francesc en la forma de Plataforma de Serveis a la gent gran que combina en el mateix espai un centre de dia i una llar-residència.
Pel que fa a la infància i l’educació, el darrer informe de la Fundació Jaume Bofill situa Vilafranca entre les viles de més de 10.000 habitants que tenen més segregació escolar i on aquesta ha augmentat en els darrers anys.
Per fer front a la aquesta situació Vilafranca en Comú proposa al Departament d’Educació que elabori un Pla de lluita contra la bretxa digital, que desenvolupi un Pla Especial d’Acompanyament a l’Escolaritat de cara al proper curs, i que garanteixi els recursos necessaris per estendre les beques menjadors a tots els infants durant el període d’estiu.
A l’Ajuntament de Vilafranca es demana que es doti una partida pressupostària extraordinària per garantir que tots els infants de la vila podran participar en les activitats de lleure educatiu a l’estiu o que el Consell Escolar Municipal es plantegi com a objectiu principal la reducció de la segregació escolar. També demanen que es realitzin les propostes recollides en mocions de VeC i aprovades per unanimitat pel Ple sobre garantir l’accés i l’ús de qualitat de les TIC a tothom, generar entorns segurs al voltant de les escoles i camins escolars i constitució del Consell d’Infants i Adolescents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: