Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Un estudi posa al descobert un espai utilitzat com a corral a Font de la Canya fa 2.600 anys

Un estudi posa al descobert un espai utilitzat com a corral a Font de la Canya fa 2.600 anys

Un estudi publicat recentment a la revista internacional ‘Archaeological and Anthropological Science’ ha posat al descobert un espai utilitzat per guardar animals al jaciment de la Font de la Canya.

La troballa és especialment rellevant ja que aquest tipus d’espais són difícils d’identificar en arqueologia. L’article es pot consultar aquí.

Durant la campanya arqueològica duta a terme el 2013 es va trobar un gran conjunt de restes òssies d’animals sense connexió i barrejada amb restes ceràmiques i metàl·liques. En aquest estudi, liderat per Sergi Jiménez, s’han identificat grans quantitats de mossegades produïdes per animals domèstics com els porcs, les ovelles, les cabres i els bous. Aquesta descoberta, juntament amb una mandíbula de bou amb una patologia produïda per mossegar ossos, i traces de trepitjades sobre els ossos, indicarien l’ús com a corral d’aquest espai.

El jaciment protohistòric de La Font de la Canya és un dels més emblemàtics de l’arqueologia penedesenca i catalana. Durant els més de 20 d’anys d’excavacions, s’han identificat més de 400 sitges destinades a l’emmagatzematge de cereals. Gràcies a aquest estudi, ara sabem que no només era un centre exclusiu per a l’agricultura sinó que la ramaderia també era present.

Durant el proper mes de setembre es duran a terme noves excavacions arqueològiques a la Font de la Canya. S’iniciaran les excavacions a la zona residencial més antiga del jaciment de la fase de la primera edat del ferro o preibèric, del segle VII aC, ara per ara gairebé desconeguda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: